24 februari 2014

DIY | Armbandjes knopen









 Armbandjes knopen




Wat heb je nodig? 

- wol
- schaar
- plakband


Stap 1: Zoek twee kleuren wol uit voor je armbandje en een kleur waar je omheen gaat knopen. De kleur waar je omheen gaat knopen zie je niet, dus het maakt niet uit welke kleur je daarvoor gebruikt.

 


Stap 2: knip de wol op dezelfde lengte als bovenstaande foto. Het touwtje waar je omheen gaat knopen moet korter zijn. 


Stap 3: Leg de drie draden neer met de kleur die je niet wil zien in het midden. Maak er een knoopje in en plak er een plakbandje op. zodat deze strak op de tafel zit. Plak ook een plakbandje aan de onderkant van de middelste draad waar je omheen gaat vlechten.

Stap 4: Maak een vier met de eerste draad, in dit geval met geel, en leg dan de andere draad, in dit geval de roze, er overheen. Pak de roze draad en haal hem onder de middelste draad. Pak vervolgens de twee uiteindes en trek deze aan. Hoe strakker je het aantrekt, hoe dunner het armbandje. Trek dus niet té strak aan.





Stap 5: Herhaal dit steeds door een vier met de gele draad te maken en de roze eroverheen te leggen. Let wel op dat nu de gele draad rechts ligt en je dus in spiegelbeeld een vier moet maken. Denk er dus aan dat je altijd met dezelfde kleur een vier maakt. Trek alles even strak of los aan, zodat alle knoopjes hetzelfde worden.


En dit is dan het resultaat!


 Bron: http://www.girlscene.nl/p/1684/diy_goed_geknoopt



Wat vind jij van deze armbandjes?

Love,
Romee


Geen opmerkingen:

Een reactie posten